Implantul dentar este una dintre solutiile recomandate de medicul dentist atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti care au fost deja extrasi sau care nu mai pot fi tratati si vor trebui extrasi.
Un Implant dentar este constituit dintr-un surub de titan care substituie radacina dintedintelui care lipseste. Peste implantul din titan se va monta coroana dintelui, astfel incat la finalul procedurii, dumneavoastra veti avea un dinte care se comporta ca proprii dumneavoastra dinti naturali cand mancati, vorbiti sau radeti. Terapia implantara este o optiune restaurativa cu un vast istoric clinic. Implantele dentare au scopul de a pastra integritatea structurii si morfologiei faciale si reduc inconvenientele pierderii dintilor.
Motivele pentru care este indicat implantul dentar ?
Implantul dentar le langa latura estetica, ajuta la prevenirea unor efecte negative care se produc in lant atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti.
- Resorbtia osoasa
- Dintii vecini se migreaza spre spatiul ramas liber
- Dintii antagonisti migreaza vertical
- Creste riscul de aparitie a cariilor
- Creste riscul de aparitie a bolii parodontale
- Produce dureri ale articulatiei temporo-mandibulare
Beneficii in urma unui tratament cu implant dentar
- Creste calitatea vietii dvs.
- Mentinerea sanatatii orale, reduce aparitia altor efecte negative pe viitor
- Stimuleaza functional osul, care nu se mai resoarbe/ atrofioaza
Cat de dureroasa este interventia chirurgicala?
Implantul dentar se realizeaza sub anestezie locala si nu veti simti nimic in timpul procedurii. Regiunea in care s-a intervenit se poate umfla cateva zile post interventie, iar durerile de intensitate redusa care ar putea sa apara se remit de cele mai multe ori cu antalgice usoare.
Diferente intre dintii naturali si cei implantati?
Implantele sunt fixate in os si au un comportament asemanator cu proprii dvs. cand mancati, vorbiti sau radeti. Cei mai multi paienti nu fac diferenta intre dintii naturali si noii lor dinti.
Efectele dintilor implantati asupra dintilor naturali
Implantele permit inlocuirea dintilor absenti fara sa se se intervina asupra sanatosi. In interventiile unde se apeleaza la puntile clasice si la protezele partiale este nevoie de afectarea dintilor vecini. Noii dinti vor semana perfect cu dintii dumneavoastra naturali.
Ce riscuri implica procedura de implant?
Studiile de specialitate cu privire asupra tratamentului cu implante dentare au demonstrat ca rezultatele pe termen lung sunt pozitive.
Etapele procedurii de implant dentar
Este strans legat de de dintii dvs si de metoda de tratament care este cel mai bine recomandata cazului dvs. Sunt unele situatii care se pot efectua intr-o singura interventie chirurgicala, existand insa cazuri cand interventia chirurgicala se realizeaza in doua etape. Intreg procesul este constituit din: consultatia initiala, interventia chirurgicala, controlul postoperator, etapele de protezare si controlul final insumeaza aproximativ 6-8 sedinte pana la finalizarea tratamentului.
Ingrijirea dintilor pe implant?
Intretinerea dintilor presupune periaj dentar si utilizarea atei dentare.